Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Sosiaali- ja terveysalojen YAMK-tutkintojen tiedonhaun opas

E-aineistojen käyttö

Diakin opiskelijat ja henkilökunta saavat kirjaston hankkimat e-aineistot käyttöönsä Diakin verkossa olevilla koneilla. Aineistojen etäkäyttö Diakin verkon ulkopuolella edellyttää kirjautumista Diakin verkkotunnuksilla. Kirjaston hankkimat maksulliset e-aineistot tunnistaa keltaisesta lukko-symbolista. Osa aineistoista on vapaasti verkossa kaikkien käytettävissä.

e-lehdet Diakissa (A-Z -lehtilista)

Diakin e-lehtien A-Z -lista sisältää kymmeniä tuhansia tieteellisiä lehtiä ja siitä pääset tarkistamaan lukuoikeudet.  SFX  -painiketta, niin saat näkyviin lehden saatavuuslinkit.  Hakuikkunasta voit edetä kokotektiin, jos sellainen on saatavilla tai voit siiirtyä etsimään julkaisua joko Finna.fi -palvelusta tai Internetin hakupalveuista.

Google Scholar

Google Scholar Search

Sanastoja tiedonhaun tueksi

Tarkista käyttämäsi hakusanat asiasanastoista. Asiasanoilla kuvaillaan artikkelien sisältöä ja niiden tarkoituksena on helpottaa tiedon löytymistä tietokannasta.

Painetut lehdet

Finnan kautta pääset tarkistamaan tuleeko etsimäsi lehti Diakin kirjastoon.

Mediciin kerätään artikkeliviitteitä noin 80 suomalaisesta lääke- ja hoitotieteellisestä julkaisusta. Osasta viitteitä on linkit kokoteksteihin.

Kotimaiset elehdet

Elektra sisältää kotimaisten tieteellisten lehtien artikkeleita. Kokoelmaan kuuluu yli 30.000 artikkelia, jotka ovat saatavilla pääosin pdf-muodossa. Osa lehdistä päivittyy jatkuvasti, osasta mukana on vain vanhoja vuosikertoja.

Ulkomaiset e-lehdet

Diakiin hankittuja ulkomaisia elektronisia lehtiä pääset lukemaan Finna-hakuportaalin tarkennetun haun tai tietokannat a-z -listauksen  kautta. Joissakin lehdissä on embargo sääntö eli lehti tulee luettavaksi sähköisenä myöhemmin kuin painettu versio. Embargo aika vaihtelee eri lehdissä ja maininta siitä löytyy lehden kohdalta. Nelliportaalin lehtivalinnassa pääset hakemaan lehtiä nimen mukaan tai etsimään aihealueittain.

Osa tieteellisistä aikakauslehdistä on luettavissa myös vapaasti internetissä.

Directory of Open Access Journals

Sanoma- ja aikakausilehtiä - PressReader -e-lehtikokoelma

Tieteellisten lehtien ja artikkelien arviontisivustoja

Saavutettavuusseloste