Skip to main content

Kirjaston asiakkaille: Etusivu

Tervetuloa Diakin kirjaston asiakkaaksi

Diakin kirjasto on julkinen, kaikille avoin, ja palvelut ovat pääosin maksuttomia.

Kirjasto- ja tietopalvelut ovat saatavilla toimipisteiden kirjastoissa ja verkkopalveluiden kautta. Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä ja Turussa on tarjolla kokoelmat, työskentelytiloja sekä ohjausta tiedonhankinnassa. Porin toimipisteen kirjastopalvelut tarjoaa SAMKin kirjasto.

Diakin kirjasto tuottaa laadukkaita ja ajantasaisia kirjasto- ja tietopalveluita asiakkailleen yhdessä Suomen Kirkon Seurakuntaopiston Säätiön sekä Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen kanssa. Kirjasto palvelee myös Seurakuntaopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Asiointi kirjastossa

Lainaus edellyttää voimassaolevaa kirjastokorttia, jonka saa rekisteröitymällä lainaajaksi ja todistamalla henkilöllisyytensä kirjaston asiakaspalvelussa. Kirjaston asiakasrekisteriin tallennetaan yhteystietoina mm. asiakkaan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Koko asiakasrekisterin tietosisältö on luettavissa rekisteriselosteesta.

Kirjastokorttihakemuksen voi täyttää myös netissä. Lähetä asiakastietolomakkeella tiedot haluamaasi kirjastoon. Kirjastokortti ei ole heti käytössä vaan kirjaston henkilökunta tallettaa tietosi kirjastojärjestelmään ja sinun täytyy hakea kortti valitsemastasi kirjastosta. Ota mukaan henkilöllisyystodistus korttia hakiessasi.

Diakin kirjastoissa on mahdollista käyttää myös muiden kirjastojen kirjastokortteja, jos kirjastokortissa on sellainen viivakoodi, jota kirjastojärjestelmä voi käyttää. Tässä tapauksessa asiakas ilmoittaa henkilötietonsa Diakin kirjaston lainaajarekisteriin (esim. asiakastietolomakkeella) ja todistaa henkilöllisyytensä. Voit käyttää Diakin kirjastokorttia muissa kirjastoissa, jos toinen kirjasto hyväksyy sen.

Laina-aika määräytyy sen kokoelman mukaan, johon aineisto kuuluu. Valtaosa aineistosta lainataan 28 tai 14 päiväksi kerrallaan. Lainoja voi uusia korkeintaan 10 kertaa Diakin Finnan kautta, kirjaston neuvonnassa, puhelimitse tai sähköpostilla. Varattua aineistoa ei voi uusia.

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksia Diakin Finnassa tai kirjaston neuvonnassa. Varaaminen on maksutonta. Varattujen kirjojen saapumisilmoitukset lähetetään sähköpostilla.
 

Lainat palautetaan siihen Diakin toimipisteen kirjastoon, josta ne on lainattu. Erääntyneistä lainoista lähetetään kaksi muistutusta sähköpostilla. Myöhästymismaksut kertyvät saldoon voimassa olevan hinnaston mukaan lainan erääntymisestä alkaen.
Asiakas on myös velvollinen korvaamaan kirjastokortillaan lainatun kadonneen tai vahingoittuneen aineiston.

 

Oppilaitostemme opiskelijoille ja henkilökunnalle välitetään maksutta aineistoa muista Diakin kirjastoista, jos kyseinen aineisto ei kuulu oman kirjaston kokoelmiin eikä ole saatavana lähialueen muissa kirjastoissa. Muille asiakkaille Diak-lainat ovat maksullisia. Huom! Netin kautta voi varata muiden Diakin toimipisteiden kirjastojen aineistoa vain, jos itse noutaa sen kyseisestä kirjastosta.

Myöhästymismaksut:

​Myöhästymismaksu 0,30 € / teos / päivä

Yö- ja viikonloppulainojen myöhästymismaksu​ 0,50 € / teos / tunti

Myöhästymismaksun enimmäismäärä 10 € / teos

Koko palveluhinnasto

Voimassa olevat käyttösäännöt.

Diakin kampusten kirjastoissa voit käyttää kirjaston tiloja, laitteita ja aineistoja omatoimiseen opiskeluun sekä työskentelyyn, kun asiakaspalvelu ei ole avoinna. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.​

Omatoimiaikana voit

  • lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla
  • noutaa saapuneita varauksia noutohyllystä (Helsinki)
  • käyttää kirjaston tiloja, aineistoja ja laitteita

Omatoimiaikoina et voi

  • maksaa maksuja asiakaspalvelussa
  • lainata, palauttaa tai uusia lainojasi asiakaspalvelussa
  • saada ohjausta tiedonhakuun tai laitteiden käyttöön

Omatoimiajat kampusten kirjastoissa

Helsinki: ma–to 18–20, pe 8–10, 16–18

Oulu: ma-to klo 7.45 - 9, pe klo 8-9, pe klo 8-9
ma, ti, to klo 16-17, ke 16-18

Pieksämäki: ma–pe klo 8–10

 

Loading ...