Siirry pääsisältöön

Terveysala

Tervetuloa tutustumaan terveysalan tiedonhakuun!

Tässä oppaassa on neuvoja ja vinkkejä siihen, miten löydät terveysalan kirjoja, artikkeleita ja muita tiedonlähteitä opiskeluun. Osa aineistosta on luettavissa vapaasti verkossa. Keltaisella lukon kuvakkeella merkityt aineistot ovat luettavissa Diakin verkossa olevilla koneilla tai kirjautumalla etäkäyttöön Diakin verkkotunnuksilla.

Opas on  jaettu kotimaisiin ja kansainvälisiin tiedonlähteisiin, kirkon alan tiedonlähteisiin, opinnäytteisiin ja muihin lähteisiin. Linkeistä pääset tekemään tiedonhakuja suoraan tietokantoihin tai sivuistoihin. Jos haluat tehdä hakuja useammasta aineistosta yhtaikaa, voit tehdä ne Diakin diak.finna.fi verkkopalvelussa.

 

Kirjasto- ja tietopalveluiden verkkokurssi

Verkkokurssilla perehdytään tiedonhaun perusteisiin, tekniikoihin ja tietokantojen ominaisuuksiin. Verkkokurssin suoritettuasi saat monipuoliset valmiudet oppimistehtäviesi ja opinnäytteesi tiedonhakuun.

Kurssilla opiskellaan erityyppisten materiaalien ja aktiviteettien avulla. Opintojakso koostuu useammasta eri osiosta, jotka muodostavat toisiaan tukevan kokonaisuuden. Kurssi päivittyy kaiken aikaa ja sisältöä tulee lisää. Voit tehdä kurssin kaikki osiot tai vain osiot, joissa kaipaat lisäapua.

Opintojakson tavoitteena on myös, että opiskelija oppii arvioimaan omia tiedonhakutaitojaan. 

Linkki verkkokurssiin Diaklessa, kurssiavain Kirjasto

Informaatikko

Profile Photo
Tytti Kallio-Kokko
Terveysala Tiedonhaun ohjaus ja opetus
Yhteystiedot:
Albertinkatu 16 B, Oulu
+358 40 509 1774

Saavutettavuusseloste