Siirry pääsisältöön

Kirjaston asiakkaille: Kaukopalvelu

Kaukopalvelu Diakin kirjastossa

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä lainaustoimintaa, jossa kirjastot lainaavat aineistoja toisilleen ja välittävät niitä edelleen asiakkailleen. Kirjasto tilaa asiakkaan pyynnöstä muista kirjastoista sellaista aineistoa, jota ei Diakin omasta kirjastosta löydy. Diakin kirjasto palvelee myös muita kirjastoja lähettämällä kaukolainoja omista kokoelmistaan.

Kaukopalvelu on maksullista.

Noudatamme kaukolainauksessa suomalaisia kaukopalveluohjeita ja –käytäntöjä.
 

Kaukopalvelu henkilöasiakkaille

Kaukopalvelu auttaa, jos etsittyä teosta ei ole Diakin kirjastossa tai lähikirjastojen kokoelmissa. Kaukopalvelupyynnön voi tehdä henkilö, jolla on kirjastokortti ja lainausoikeus Diakin kirjastoon. Ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun. 

Diakin kirjastoon tilattavat kaukolainat maksavat  7 - 15 € / teos. Artikkelikopioista sekä ulkomailta tilattavista kaukolainoista veloitetaan kustannusten mukaan, kuitenkin vähintään hinnastossa määritelty maksu.  Laina-ajat vaihtelevat lähettävän kirjaston mukaan.

Diak Porin opiskelijat käyttävät SAMKin kirjaston kaukopalvelua.

Kaukopalvelu kirjastoille

Diakin kirjasto lähettää omista kokoelmistaan kaukolainoja muille kirjastoille, mutta ei suoraan yksityishenkilöille eikä kirjastoille lähialueilla. Kaukolainaksi annetaan vain aineistoja, jotka kuuluvat "laina-aika 28 vrk" -kokoelmiin. Lehtiartikkelit lähetetään sähköpostin liitetiedostona. Kaukolainat muille  kirjastoille ovat maksuttomia.

Kaukopalvelulomake kirjastoille

 

Saavutettavuusseloste