Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kirjaston asiakkaille: Etusivu

Tervetuloa Diakin kirjaston asiakkaaksi

Diakin kirjasto on kaikille avoin ja palvelut ovat pääosin maksuttomia.

Kirjasto- ja tietopalvelut ovat saatavilla toimipisteiden kirjastoissa ja verkkopalveluiden kautta. Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä ja Turussa on tarjolla kokoelmat, työskentelytiloja sekä ohjausta tiedonhankinnassa. Porin toimipisteen kirjastopalvelut tarjoaa SAMKin kirjasto.

Diakin kirjasto tuottaa laadukkaita ja ajantasaisia kirjasto- ja tietopalveluita asiakkailleen yhdessä Suomen Kirkon Seurakuntaopiston Säätiön sekä Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen kanssa. Kirjasto palvelee myös Seurakuntaopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Asiointi kirjastossa

Lainaus edellyttää voimassaolevaa kirjastokorttia, jonka saa rekisteröitymällä lainaajaksi ja todistamalla henkilöllisyytensä kirjaston asiakaspalvelussa. Kirjaston asiakasrekisteriin tallennetaan yhteystietoina mm. asiakkaan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Koko asiakasrekisterin tietosisältö on luettavissa rekisteriselosteesta.

Diakin Helsingin, Oulun tai Pieksämäen opiskelijat ottavat käyttöön Tuudo-mobiilisovelluksen, jossa diigitaalinen lainauskortti aktivoidaan. Erillistä kirjastokorttia ei siis tarvita. Tuudon digitaalinen kirjastokortti on käytössä opiskelujen ajan, Valmistumisen jälkeen voit käyttää Diakin Finnassa olevaa digitaalista korttia.

Muut kuin Diakin opiskelijat: Täytä asiakastietolomake netissä. Linkki asiakastietolomakkeeseen löytyy Diakin Finnan etusivulta. Kirjaston henkilökunta tallettaa tietosi kirjastojärjestelmään. Kortin aktivointi vaatii henkilökohtaisen käynnin kirjastossa. Ota kuvallinen henkilötodistus mukaan.

 

Laina-aika määräytyy sen kokoelman mukaan, johon aineisto kuuluu. Valtaosa aineistosta lainataan 28 tai 14 päiväksi kerrallaan. Lainoja voi uusia korkeintaan 20 kertaa Diakin Finnan kautta, kirjaston neuvonnassa, puhelimitse tai sähköpostilla. Varattua aineistoa ei voi uusia.

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksia Diakin Finnassa tai kirjaston neuvonnassa. Varaaminen on maksutonta. Varauksen saapumisesta kirjastoon lähetetään ilmoitus sähköpostilla. Kirjaa pidetään varattuna viisi arkipäivää. Varaukset haetaan omatoimisesti varaushyllystä.

Varatun aineiston löydät nimelläsi varaushyllystä. Mikäli et halua nimeäsi varaustunnukseksi, voit pyytää sen vaihtamista kirjaston asiakaspalvelussa tai Diakin Finnassa omissa tiedoissa osoitteenmuutoslomakkeella. Ota kirjastokorttisi mukaan noutaessasi varausta!​

Noutamattomasta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitetaan 1 € / varaus.

Peru varaukset, joita et enää tarvitse joko Diak Finnassa tai sähköpostitse.

Saapumisilmoituksen saatuasi et voi perua varausta itse. Ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun sähköpostitse.

Lainat palautetaan siihen Diakin toimipisteen kirjastoon, josta ne on lainattu. Erääntyneistä lainoista lähetetään kaksi muistutusta sähköpostilla. Myöhästymismaksut kertyvät saldoon voimassa olevan hinnaston mukaan lainan erääntymisestä alkaen.

Asiakas on myös velvollinen korvaamaan kirjastokortillaan lainatun kadonneen tai vahingoittuneen aineiston.
 

Diakin opiskelijoille ja henkilökunnalle tilataan maksutta aineistoa muista Diakin kirjastoista, jos kyseinen aineisto ei kuulu oman kirjaston kokoelmiin eikä ole saatavana lähialueen muissa kirjastoissa. Muille asiakkaille Diak-lainat ovat maksullisia. Huom! Netin kautta voi varata muiden Diakin toimipisteiden kirjastojen aineistoa vain, jos itse noutaa sen kyseisestä kirjastosta.

Myöhästymismaksut:

​Myöhästymismaksu 0,30 € / teos / päivä
Yö- ja viikonloppulainojen myöhästymismaksu​ 0,50 € / teos / tunti
Myöhästymismaksun enimmäismäärä 10 € / teos

Noutamaton tai peruuttamaton varaus 1 € / varaus.

Maksut voi maksaa kirjaston asiakaspalvelussa Helsingissä, Oulussa ja Pieksämäellä.
Alle 50 euron ja yli yhden euron maksut palautetuista tai uusituista lainoista voi maksaa verkkopankissa. Ohjeet verkkomaksamiseen.

Koko palveluhinnasto

Voimassa olevat käyttösäännöt.

Diakin kampuskirjastoissa on omatoimiaikoja, jolloin ei ole henkilökuntaa asiakaspalvelussa.

Omatoimiaikoina voit

  • työskennellä kirjastossa, käyttää kirjaston tiloja, aineistoja ja laitteita
  • lainata ja palauttaa itsepalveluautomaatilla
  • noutaa saapuneita varauksia noutohyllystä

Omatoimiaikoina et voi

  • maksaa maksuja asiakaspalvelussa
  • lainata, palauttaa tai uusia lainojasi asiakaspalvelussa
  • saada ohjausta tiedonhakuun tai laitteiden käyttöön

Diakin Finnassa on kirjastojen aukioloajat: omatoimiajat ja asiakaspalveluajat.

Saavutettavuusseloste