Skip to main content

LibGuides: Usein kysytyt kysymykset

Miten voin uusia lainani?

Lainat voi uusia omatoimisesti internetin kautta Diakin Finnassa, pyytämällä uusimista sähköpostitse kirjaston asiakaspalvelusta tai soittamalla kirjastoon. Lainat voi uusia 10 kertaa, jos niihin ei ole varauksia.

Mitä teen, kun kirjastokorttini on kadonnut?

Ilmoita kortin katoamisesta kirjastoon viipymättä. Kirjastossa estetään kortin luvaton käyttö. Käydessäsi kirjastossa seuraavan kerran, ota henkilöllisyystodistus mukaan ja pyydä uusi kortti. Se maksaa 3 euroa.

Miten pääsen lukemaan Ellibsin e-kirjoja

Miksi kurssikirjoja on niin vähän?

Tentti- ja kurssikirjoja hankitaan resurssien sallimissa rajoissa mahdollisimman paljon. Kaikkea ei kuitenkaan ole kirjakaupoissa enää saatavilla. Jokaiselle opiskelijalle ei myöskään voida hankkia omaa tenttikirjaa, joten tulevaan tenttiin kannattaa varautua ajoissa. Muista myös Diakin kirjaston tarjoama verkkoaineisto - kurssikirjasi voi olla sähköinen kirja!

Voinko lainata kirjan Diakin muista kirjastoista, jos omassa toimipisteessä sitä ei ole?

Asiakas voi pyytää kirjaston henkilökuntaa tilaamaan aineistoa muista Diakin kirjastoista, jos kyseinen aineisto ei kuulu oman kirjaston kokoelmiin. Tilaaminen on maksutonta oppilaitostemme opiskelijoille ja henkilökunnalle; muilta asiakkailta veloitamme kaukolainamaksun.
Asiakas voi varata internetissä muiden Diakin kirjastojen aineistoa vain, jos hän itse noutaa sen kyseisestä kirjastosta.
Jos kirjaa ei ole missään Diakin kirjastossa, voidaan se tilata kaukolainana muista kirjastoista maksua vastaan tai siitä voi tehdä hankintapyynnön kirjastoon.

Saanko lainata kirjaa edelleen kaverilleni?

Lainaaja on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Jos kaverisi jättää lainaamasi kirjan palauttamatta, joudut maksamaan myöhästymismaksut ja aineiston korvauksen.

Onko kirjojen varaaminen maksullista?

Varaaminen on maksutonta. Voit varata kirjoja itse Finnan kautta. Varauksen voi tehdä ainoastaan lainassa oleviin kirjoihin. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun kirja on tullut kirjastoon.

Chat

Kirjaston chat-palvelu päivystää arkipäivisin. Muuna aikoina voit jättää chattiin viestin, vastaamme siihen seuraavana arkipäivänä.

Chatin löydät kirjaston nettisivuilta tai Diakin Finnasta.

Saavutettavuus