Siirry pääsisältöön

Orientaatio korkeakouluopintoihin

Diakin kirjaston aineistot

Diakin kirjaston hankkimat e-kirjakokoelmat

Ellibs- e-kirjakokoelma sisältää pääosin kotimaisten kustantajien teoksia e-kirjaversioina. Ellilbs-kirjoja pääsee lukemaan Haka-kirjautumisen kautta Diakin verkkotunnuksella. Kirjoja voi lukea joko avaamalla teos selaimelle tai lataamalla lukuohjelma käyttämällesi laitteelle. Lukuohjelmia ova Thorium Reader-, Adobe Digital Editions (ADE) - tai Bluefire-lukuohjelman (iPad). Voit myös ladata Ellibs-sovelluksen laitteellesi Ellibsin ohjeiden mukaan.

Lisätietoja käytöstä:

Diakin kirjaston ohje E-kirjojen käyttöön

Ebsco E-book Academic Collection  on jatkuvasti kasvava e-kirjapalvelu, joka sisältää tuhansia e-kirjoja useilta eri tieteenaloilta.
Käyttöoikeus Diakin verkkotunnuksilla kirjautumalla.
 
 
 
Books@Ovid  kokoelma sisältää 20 e-kirjaa lääketieteen ja hoitotieteen aloilta. 
Käyttöoikeus Diakin verkkotunnuksilla kirjautumalla.

Kirjastokokoelmien haku

Diakin kirjaston kokoelmat löytyvät Diakin Finna-verkkohakupalveluksesta. Finnasta voi hakea Diakin kirjaston painettuja kirjoja ja lehtiä, tallenteita ja muita aineistoja. Tietokannassa on myös ostettujen e-kirjojen tiedot sekä internetistä löytyviä verkkojulkaisuja.

Diakin kirjaston kokoelmat löytyvät myös kansallisesta Finnasta. Finnasta näet samalla muiden korkeakoulukirjastojen ja joidenkin erikoiskirjastojen ja yleisten kirjastojen kokoelmat. Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ovat verkkojulkaisuina Theseus-tietokannassa.

Keskeisiä kotimaisia artikkelitietokantoja

Kansallisessa Finnassa voit etsiä lehtiartikkeleita. (Kirjaudu aina Diakin verkkotunnuksilla, kun käytät Finnaa. Näin pääset lukemaan myös ostetuja e-aineistoja.)

Ohje Finna-hakuihin

Saavutettavuusseloste