Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Saavutettavuus

Seloste

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan.

Diakin kirjaston ylläpitämiä oppaita koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu  EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Libguides oppaat on julkaistu 2014, mikä tarkoittaa sitä, että sivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä. Oppaiden saavutettavuuden on arvioinut Diakin kirjaston henkilökunta.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää kriittiset A & AA -saavutettavuusvaatimukset, muutamin poikkeuksin:

  • värit ja kontrastit
  • puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat, videot)
  • valikoiden toimivuus näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmalla
  • pdf-tiedostojen saavutettavuus

Sivustoa kehitetään vastaamaan kriteereitä myös näiltä osin kohtuullisen ajan kuluessa.

Palautetta saavutettavuudesta?

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Ilmoita puute tällä verkkolomakkeella (lomake aukeaa uuteen välilehteen). Valitse kohta verkkosivuston saavutettavuus. Kerro palautteessa, mitä Diakin kirjaston hallinnoimaa sivustoa palaute koskee. Diakin kirjaston hallinnoimia sivustoja ovat myös tiedonhaun oppaat, libguides.diak.fi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle sähköpostilla diak.informaatikot@diak.fi
Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit ilmoittaa asiasta valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000​

Saavutettavuusseloste