Siirry pääsisältöön

Opinnäytteen tallennus Theseukseen

Tallennus on helppoa, syöttölomake ohjaa tallentamista.

Aloita tallennus, kun olet julkaisuseminaarissa ja ohjaajaltasi saamasi palautteen pohjalta saattanut opinnäytetyösi raportin valmiiksi. Tallenna raporttisi Theseukseen viimeistään annettuna määräpäivänä.

Opinnäytetyön raporttia ei voi Theseus-tallennuksen jälkeen enää muokata. Siksi on tärkeää, että opinnäytetyöstä tallennetaan sen lopullinen versio tiedostomuodossa PDF/A.

Theseuksen opinnäytetyön tallennusohjeesta selviää kaikki tarpeellinen. Lue ohje ennen tallennusta. Creative Commons -lisenssin valintaan voit hyödyntää alla olevaa CC-valintakaaviota.

Muista ottaa talteen tallennusvaiheessa URN-osoite (julkaisun pysyvä osoite), tarvitset sitä todistushakemusta varten. Kun opinnäytetyö on julkaistu Theseuksessa, saat siitä sähköposti-ilmoituksen. Julkaisemisen jälkeen löydät URNin Theseuksesta. 

Theseuksessa on vaihtoehtoina avoin kokoelma tai käyttörajattu kokoelma. Theseuksen avoimessa kokoelmassa julkaistut opinnäytetyöt ovat vapaasti luettavissa Internetissä ja ne löytyvät hyvin myös esim. Google-haun kautta. Käyttörajattuun kokoelmaan tallennetut opinnäytetyöt ovat luettavissa vain Diakin IP-alueella.

Opiskelijalla on aina oikeus itse päättää, haluaako hän julkaista opinnäytetyönsä avoimessa kokoelmassa. Opinnäytetyö on kuitenkin myös julkinen asiakirja, joten ammattikorkeakoulun on aina pyydettäessä toimitettava se luettavaksi vaikka se olisikin tallennettu käyttörajattuun kokoelmaan (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 21.5.1999/621). 

Opinnäytetyöhön liittyvät Diakin lomakkeet >> (alimmaisena sivulla)

Creative Commons -lisenssin valinta (CC-lisenssi)

Saavutettavuusseloste