Siirry pääsisältöön

Tulkkausala

Diakin Finna

Diakin Finnalla löydät kirjaston kirjat, opinnäytetyöt ja lehdet sekä linkit e-kirjoihin, e-lehtiin ja tietokantoihin. Haulla löytyvät Diakin ja Samkin kirjastojen kokoelmat.

Valitse Kansainvälisten aineistojen haku, kun haluat etsiä englanninkielisiä tieteellisiä artikkeleita, tutkimuksia ja e-kirjoja.

Kansallinen Finna.fi

Kansallinen Finna.fi

E-kirjat

Ellibs- e-kirjakokoelma sisältää pääosin kotimaisten kustantajien teoksia e-kirjaversioina. Ellilbs-kirjoja pääsee lukemaan Haka-kirjautumisen kautta Diakin verkkotunnuksella. Kirjoja voi lukea joko avaamalla teos selaimelle tai lataamalla lukuohjelma käyttämällesi laitteelle. Lukuohjelmia ova Thorium Reader-, Adobe Digital Editions (ADE) - tai Bluefire-lukuohjelman (iPad). Voit myös ladata Ellibs-sovelluksen laitteellesi Ellibsin ohjeiden mukaan.

Lisätietoja käytöstä:

Diakin kirjaston ohje E-kirjojen käyttöön

Ebsco E-book Academic Collection  on jatkuvasti kasvava e-kirjapalvelu, joka sisältää tuhansia e-kirjoja useilta eri tieteenaloilta.
Käyttöoikeus Diakin verkkotunnuksilla kirjautumalla.
 
 
 
Books@Ovid  kokoelma sisältää 20 e-kirjaa lääketieteen ja hoitotieteen aloilta. 
Käyttöoikeus Diakin verkkotunnuksilla kirjautumalla.

YSA - yleinen suomalainen asiasanasto

Tarkista käyttämäsi hakusanat Yleisestä suomalaisesta ontologiasta. Asiasanoilla kuvaillaan julkaisujen sisältöä ja niiden tarkoituksena on helpottaa tiedon löytymistä tietokannasta.
Kokeile myös Finto AI:tä, joka antaa syötetylle tekstille aihe-ehdotuksia, jotka perustuvat YSO:n käsitteisiin https://ai.finto.fi/

Etkö löydä etsimääsi?

Kirjastonhoitajan vinkki

Saavutettavuusseloste