Siirry pääsisältöön

Tulkkausala

FINTO / YSO - yleinen suomalainen ontologia

Tarkista käyttämäsi hakusanat Yleisestä suomalaisesta ontologiasta. Asiasanoilla kuvaillaan julkaisujen sisältöä ja niiden tarkoituksena on helpottaa tiedon löytymistä tietokannasta.
Kokeile myös Finto AI:tä, joka antaa syötetylle tekstille aihe-ehdotuksia, jotka perustuvat YSO:n käsitteisiin https://ai.finto.fi/

Informaatikko

Informaatikko

Profile Photo
Markku Hiltunen
degree of social services, diakonia, sosiaaliala, asioimistulkkaus
Sosiaalinen media: Facebook Page
Aiheet: Tulkkausala

Tervetuloa tutustumaan tulkkausalan tiedonhakuun!

Tähän oppaaseen on koottu neuvoja ja vinkkejä siihen, miten löydät tulkkausalaan liittyviä kirjoja, artikkeleita ja muita lähteitä opiskelun, opetuksen tai tutkimuksen tueksi. Osa aineistosta on vapaasti verkossa kaikkien luettavissa. Keltaisella lukko-kuvakkeella merkityt aineistot ovat luettavissa Diakin verkossa olevilla koneilla tai kirjautumalla etäkäyttöön Diakin verkkotunnuksilla.

Aineisto on jaettu kirjoihin (painetut ja e-kirjat), lehtiin, keskeisiin tietokantoihin, opinnäytteisiin ja muihin lähteisiin. Linkeistä pääsee sivuistoille tai tekemään tiedonhakuja suoraan tietokantoihin. Jos haluat tehdä hakuja useammasta artikkelitietokannasta yhtaikaa, voit tehdä ne Finnan kansainvälisten aineistojen haulla. Kirjaudu aina ensin Finnaan Diakin verkkotunnuksilla.

Tarvitseko lisäapua? Varaa tiedonhaun ohjausaika! 

Pikalinkit

Viitteidenhallinta - Zotero

Ohjeita viitteidenhallintaohjelma Zoteron käyttöön 

Viitteiden tarkistus, esim. https://reciteworks.com/
"checks that your in text citations match the reference list at the end of your work. Recite also checks for a growing list of stylistic errors related to referencing."

Saavutettavuusseloste