Siirry pääsisältöön

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus

Tervetuloa tutustumaan tiedonhakuun!

Tähän oppaaseen on koottu neuvoja ja vinkkejä miten löydät kirjoja, artikkeleita ja muita lähteitä opiskelun tueksi. Osa aineistosta on vapaasti verkossa kaikkien luettavissa. Keltaisella lukon kuvakkeella merkityt aineistot ovat luettavissa Diakin verkossa olevilla koneilla tai kirjautumalla etäkäyttöön Diakin verkkotunnuksilla.

Aineisto on  jaettu kirjoihin (painetut ja e-kirjat), lehtiin (painetut ja e-lehdet), keskeisiin tietokantoihin, opinnäytteisiin ja muihin lähteisiin. Linkeistä pääset tekemään tiedonhakuja suoraan tietokantoihin tai sivustoihin.

Tarvitseko apua? Voit osallistua Diakin kirjaston järjestämään verkko-ohjaukseen tai kirjautua kirjaston verkkokurssille.
Lisätietoa verkko-ohjauksesta ja verkkokurssista 

 

E-aineistojen käyttö

Diakin opiskelijat ja henkilökunta saavat kirjaston hankkimat e-aineistot käyttöönsä Diakin verkossa olevilla koneilla. Aineistojen etäkäyttö Diakin verkon ulkopuolella edellyttää kirjautumista Diakin verkkotunnuksilla. Kirjaston hankkimat maksulliset e-aineistot tunnistaa keltaisesta lukko-symbolista. Osa aineistoista on vapaasti verkossa kaikkien käytettävissä.

Sanastoja tiedonhaun tueksi

Tarkista käyttämäsi hakusanat asiasanastoista. Asiasanoilla kuvaillaan artikkelien sisältöä ja niiden tarkoituksena on helpottaa tiedon löytymistä tietokannasta.

Oikopolut

Saavutettavuusseloste